Sosyal Medya SEO’yu etkiler mi?

Total
0
Shares
Sosyal Medya ve Google Ranking

Cevabı merak ediyor musunuz? Evet etkiler!

Ama sandığınız şekilde değil. Bunun nasıl olduğunu anlamak o kadar kolay değil. O yüzden yazının devamını okumak üzere şöyle derin bir nefes alın.

Sosyal Medya ranking faktörü değildir

Bir çok kez tam tersini işitiyoruz ya da okuyoruz değil mi? Aslında Google’da çalışan mühendislerden biri dava edilmeyi göze alarak Google algoritmasını dışarı sızdırana dek iğneyle kuyu kazmaya devam edeceğe benziyoruz. Yine de Google’dan çıkan resmi seslere inanmaktan başka çaremiz yok.

2010 yılında Google’s webspam takımının lideri Matt Cutts kameraların kaşısına geçmiş ve Facebook ya da Twitter’daki linkleri ranking hesaplarında dikkate aldıklarını açıklamıştı.

Aradan sadece 4 yıl geçince, aynı Matt Cutts, aynı soru karşısında cevap vermekten kaçınmıştı:

2 yıl daha geçtiğinde, 2016’da, bu kez Google Webmaster Trends analistlerinden Gary Illyes “hayır dikkate almıyoruz” dediği bir tweet attı. Demek ki ya en baştan kandırılmıştık ya da zaman içinde Google kendi algoritmasını sosyal medya linklerini ranking sinyal olmaktan çıkaracak şekilde değiştirdi.

Sonuncusu bana daha mantıklı geliyor. Diğer yandan da şunu biliyoruz. İyi bir sosyal medya paylaşımı sitenize daha çok kişi gelmesini sağlıyor ve eğer içeriğinizi beğenirlerse size kendi sitelerinden link veriyorlar. Bu da genel olarak web sitenize yönelen linklerin sayısını artırıyor.

Google algoritması ile ilgili gizli olmayan şey ise şu: kaliteli backlink’ler sayfanızın Google arama sonuçlarındaki yerini pozitif etkiliyor. Demek ki şunu söyleyebiliyoruz evet Sosyal Medya dolaylı yoldan ranking’e etki yapıyor ama bu, sosyal medyadan içeriğinizin tanıtımını yaptığınız için oluyor.

Evet, kafası hala karışık olanlar?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

En Son Gelişmelerden Haberdar Olun

SEO dünyasındaki yenilikleri size duyurmamızı istiyorsanız bültenlerimize abone olabilirsiniz.

You May Also Like

Google’dan yeni WordPress eklentisi: Site Kit

Google tarafından duyurulan yeni bir WordPress eklentisi 2019 yılında hayatımızı biraz daha kolaylaştıracak. Arama devinin bizzat geliştirdiği Site Kit isimli eklenti Google araçlarını doğrudan WordPress panelinize getirme iddiasında. Arama devi…
Yazıyı Oku
2019 SEO Falı

2019’un SEO falı

2018’in bizim için önemi sadece SEO Gazete’yi başlattığımız yıl olması değildi elbette. Aynı zamanda Google’ın sıralama algoritmalarında muazzam değişiklikler yaptığı bir sene olarak tarihe geçti. Artık en çok link verilen…
Yazıyı Oku