Email Marketing sayesinde daha iyi bir SEO

Total
1
Shares
Email Marketing ve SEO

Dijital pazarlama stratejisi oluştururken tek bir kanala yoğunlaşarak hedeflerinize ulaşacağınızı sanmak saflık olur. Önemli olan, birlikte en iyi çalışan dijital kanalları bulmak ve birlikte işletmek. Email Marketing ve SEO, 2019’a geldiğimiz bu günlerde hala tüm anketlerde en çok beğenilen iki kanal. Peki hakettikleri ilgiyi görüyorlar mı? Hayır ama bu belki de sizin elinizdeki en büyük avantaj!

ROI dediğimizde ilk akla gelen kanal olan Email Marketing, SEO faaliyetlerinizi zirveye taşımakta da en büyük yardımcınız olacak. SEO Gazete ekibi olarak çok emek harcadığımız bu yazımızı sonuna kadar okumanızı öneririz.

Web sitenize kaliteli trafik çekmenizi sağlar

Herhangi bir trafik değil, gerçekten kaliteli bir trafik, web sitenizi zirveye taşıyabilir. Bunun en iyi yolu da kişiselleştirilmiş email kampanyaları ile doğrudan hedef kitlenizi sitenizdeki ilgili içeriğe yönlendirmekten geçiyor.

Kişiselleştirme dediğimizde ülkemizde ilk akla gelen olmasa da, dünyada en başarılı uygulama her zaman email marketing. Bizde nedense bu kanal önce spam yapılarak istismar amaçlı kullanıldı. Sonra da, KVKK gibi devreye giren yasaları takiben, gerekli gayret ve özen gösterilmediği için neredeyse tamamen rafa kalktı.

GDPR gibi sert yasaların devrede olduğu Avrupa Birliği ülkelerinde de, bu işlerin epey gevşek olduğu (Can-Spam Act) ABD’de de Email Marketing en çok el üzerinde tutulan dijital pazarlama kanalı.

Email marketing ile segmentasyon yaparak, hedef kitlenize sadece ilgilendikleri konuda bültenler gönderebilir onları web sitenize çekebilirsiniz. Üstelik ucunda onları doğrudan ilgilendiren değerli içeriklere çekerek düşük bounce rate’ler almak ve Google’ın gözüne girmek gibi bir kazanım varsa buna değer.

Sosyal medyada daha fazla paylaşım alırsınız

Sitenizdeki yazıları Email Marketing sayesinde doğru kişilere duyurduğunuzda sosyal medyada daha fazla paylaşım alacaksınız.

Öncelikle şunu hatırlayalım: Google, sosyal medya paylaşımlarının ranking’i doğrudan etkileyen bir faktör olmadığını açıklamıştı. Yine de sosyal ağlarda daha çok görünmek dolaylı olarak SEO’nuzu artıracak. Çünkü bu sayede:

  1. Markanızdan bahsedenler artacak
  2. Sitenize gelip değerli içeriği görenler ona link vermek isteyecek
  3. İş ortaklıkları için keşfedilme şansınız yükselecek

Örneğin sosyal pazarlama aracı Hootsuite’in yaptığı bir deneyin sonuçlarına bakalım. SERP durumu 15 gün boyunca izlenen aynı sayıda içerik hiç bir mecrada duyurulmadığı zaman Arama Görünürlüğü (Search Visibility) neredeyse hiç değişmiyor. Bu yazılar sosyal medyada paylaşıldığı zaman Arama görünürlüğü %12 artıyor. Bu yazılar Email Marketing gibi bir araçla boost edildiği zaman ise arama görünürlüğü %22 artıyor.

Kısaca bu sonuçlar gösteriyor ki, Email Marketing ile sayfanızın Sosyal Medya paylaşımlarını artırabilirsiniz. Sosyal Medya paylaşımları ile de SEO’nuzun arasında bir bağıntı var.

Email marketing ölçümleri sayesinde beğeni alan içeriği kolayca keşfedebilirsiniz

Kaliteli içerik, sitede daha fazla vakit geçiren ziyaretçiler demek. Bu da daha iyi SEO demek. Sitenizde en çok ilgi gören içerikleri sadece Google Analytics ile keşfetmeye çalışmak kocaman bir manzaraya küçük bir pencereden bakmak gibi. Pencereyi büyütmek gerek.

Şu bir gerçek, email marketing, bize diğer hiç bir dijital pazarlama kanalının sunmadığı ölçüm imkanlarını sunuyor. Hangi ESP’yi kullanırsanız kullanın, bir e-bülten gönderdiğinizde hem segmentasyon yapabilir hem de kişiye özel bir kampanya düzenleyebilirsiniz.

Kampanyanızın sonuçlarını değerlendirebileceğiniz bir çok metrik arasında, heatmap adı verilen, email tasarımı üzerinde en çok tıklanan yerleri gösteren raporlar da yer alır. Yani hedef kitleniz hangi içeriklerle daha çok ilgileniyorsa, bültenin o bölümleri daha çok tıklama alacaktır.

Email marketing sonuçları size en çok ilgi alan içeriği gösterir. Bu içerikler sitenize yeni ve daha kaliteli yazılar eklemek için size yol gösterecektir.

Site içi etkileşimi artırabilirsiniz

İlk maddede anlattığımız gibi sitenize kaliteli trafik çekmenin bir avantajı da, ilgili ve angaje olmuş ziyaretçileri tam da ilgilendikleri içerikle buluşturmaktır.

Böylece sayfanızda daha fazla vakit geçirirler. Bu onları birer müşteri adayı yani Lead olarak dönüştürebileceğiniz anlamına gelir. Lead dönüşümü Inbound Marketing için olmazsa olmazdır.

Aynı zamanda site içi etkileşimin yüksek olması SEO çalışmalarınız için de katkı sağlar. Site içi etkileşimin doğrudan bir ranking faktörü olduğunun bir kanıtı olmamakla birlikte ziyaretçilerin sayfada geçirdiği süre ve bounce oranları ile anahtar kelimelerin SERP pozisyonu arasında bir bağıntı olduğu da açıktır.

Özetlersek, e-bülten abonelerinizi ilgi alanlarına uygun içeriklere çekmeyi başarırsanız, bu yazılarda ele alnınan anahtar kelimelerin arama görünürlüğü de zaman içinde yükselecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

En Son Gelişmelerden Haberdar Olun

SEO dünyasındaki yenilikleri size duyurmamızı istiyorsanız bültenlerimize abone olabilirsiniz.

You May Also Like
Sosyal Medya ve Google Ranking

Sosyal Medya SEO’yu etkiler mi?

Cevabı merak ediyor musunuz? Evet etkiler! Ama sandığınız şekilde değil. Bunun nasıl olduğunu anlamak o kadar kolay değil. O yüzden yazının devamını okumak üzere şöyle derin bir nefes alın. Sosyal…
Yazıyı Oku

Google’dan yeni WordPress eklentisi: Site Kit

Google tarafından duyurulan yeni bir WordPress eklentisi 2019 yılında hayatımızı biraz daha kolaylaştıracak. Arama devinin bizzat geliştirdiği Site Kit isimli eklenti Google araçlarını doğrudan WordPress panelinize getirme iddiasında. Arama devi…
Yazıyı Oku
2019 SEO Falı

2019’un SEO falı

2018’in bizim için önemi sadece SEO Gazete’yi başlattığımız yıl olması değildi elbette. Aynı zamanda Google’ın sıralama algoritmalarında muazzam değişiklikler yaptığı bir sene olarak tarihe geçti. Artık en çok link verilen…
Yazıyı Oku